Filteren

Via onze website kunt u de afwasmachines filteren op basis van de specificaties. Zo kunt u specificaties aanvinken die u belangrijk vindt, waardoor de resultaten verkleint worden en dus de keuze gemakkelijker wordt. U kunt ook meerdere...


1
2
3
4
5
De vaatwasser specificaties op een rij!

Sommige specificaties spreken uiteraard voor zich en behoeven weinig uitleg, terwijl andere eigenschappen zeer technisch of onduidelijk overkomen. Het is handig om juist deze eigenschappen goed te bestuderen en op basis van deze kennis een...

Vaatwasser Specificaties

Specificaties
Vergelijken doet u op basis van specificaties. Echter moet u wel precies weten wat de specificaties betekenen en wat deze als voordelen of nadelen te bieden hebben. Bepaalde vaatwasser specificaties zult u belangrijker vinden als andere specs dus wellicht is het slim om dit artikel door te lezen.

Uitgestelde start
Met een uitgestelde start kunt u de vaatwasser op een later tijdstip laten starten. Zo kunt u dus bijvoorbeeld gemakkelijk de afwasmachine zijn programma uit laten voeren terwijl u lekker ligt te slapen. Vaak beschikt het model tevens over een digitaal display, waarop u de tijd af kunt lezen.

Bestekvoorziening
De bestekvoorziening geeft aan of het mogelijk is om bestek te kunnen plaatsen in de vaatwasser. Als dit het geval is, kan dat op verschillende manieren, namelijk via een korf of via een besteketagère. De korf wordt vaak in het onderste rek geplaatst wat als nadeel heeft dat u minder ruimte heeft voor uw overige vaat. Een etagère of aparte lade kunt u uitrekken, waardoor u de ruimte optimaal kunt gebruiken.

Warm water aansluiting
Vaak wordt de meeste energie verbruikt aan het opwarmen van het water. Als uw vaatwasser over een warmwater aansluiting beschikt, kunt u direct heet water in het apparaat laten lopen. Hierdoor hoeft de vaatwasser het water niet zelf via de motor op te warmen en kunt u veel energie besparen.

Kinderbeveiliging
Heeft u een gezin met kinderen of krijgt u regelmatig kinderen over de vloer, is het verstandig om te kijken of de vaatwasser over een kinderbeveiliging beschikt. Via de kinderbeveiliging wordt de deur automatisch afgesloten tijden de duur van het afwasprogramma. Hierdoor kunnen kinderen niet plots de afwasmachine opentrekken.

Zout/Glansindicator
Een afwasmachine gebruikt zout en glansmiddel voor een optimale reiniging van uw vaat. Deze moet u los bijvullen, wat meestal via de deur gedaan kan worden. Als de vaatwasser over een zoutindicator en/of een glansindicator beschikt, geeft de vaatwasser zelf aan wanneer deze bijgevuld dient te worden. Dit kan via een digitaal scherm of met led-indicatie.

Volautomatisch
Een volautomatisch programma is een zeer belangrijke eigenschap van een afwasmachine. Via een volautomatisch programma zitten er sensoren in de binnenruimte die de belading meet en hierop haar water- en energieverbruik afstemd. Zo bent u dus altijd het voordeligste uit qua energie!

Maximale belading
De maximale belading wordt aangegeven via "aantal couverts" en staat voor het aantal personen, waarvoor de vaatwasser geschikt is. Meestal beschikt een vaatwasser over 12 couverts, waarmee u dus vaat voor 12 personen direct in de afwasmachine kunt stoppen.

Vaatwasser Koopgids

In onze koopgids geven we extra informatie over vaatwassers. Zo geven we u tips bij het kopen van een vaatwasser, bieden uitgebreide specificaties met uitleg en geven u advies als de vaatwasser kapot is. Bekijk alle tips en trucs online en zie welke onderdelen er allemaal in de vaatwasser zitten. Heeft u zelf leuke toevoegingen, laat het ons dat weten!