Vaatwasser onderdelen

Is uw vaatwasser kapot en wilt u een bepaald onderdeel vervangen? Dat kan! Voor elk merk is er haast wel een geschikt onderdeel te krijgen. Sommige onderdelen zijn universeel wat betekent dat deze voor elk merk toegepast kunnen worden,...


1
2
3
4
5
Reparateur?

Een belangrijke vraag is of u een reparateur in gaat schakelen om uw probleem te verhelpen, of dat u het zelf gaat proberen. Natuurlijk ligt het eraan welk onderdeel er kapot is. In dit artikel behandelen we een aantal onderdelen en geven...

Vaatwasser onderdelen

De Vaatwasser onderdelengids, informatie over diverse vaatwasser onderdelen!
Wij zetten voor u de meest voorkomende onderdelen op een rijtje. Aan u de keuze of u het onderdeel gaat vervangen, of dat u toch een nieuwe vaatwasser gaat kopen. Lees onze tips en maak daarna de juiste keuze!

Afvoerpomp
Om bij de afvoerpomp te komen, zult u de vaatwasser volledig open moeten schroeven. Bij een inbouw vaatwasser is dit een stuk lastiger dan bij een vrijstaand model. Een afvoerpomp is leverbaar voor vele merken en zijn over het algemeen redelijk eenvoudig te vervangen. Het meest lastige is dus om bij de pomp te komen. Qua prijs valt een afvoerpomp alles mee.

Afvoerslang
De afvoerslang spoelt het water weg naar de afvoer. Deze slang moet dus verbonden worden met uw afvoerpijp en de vaatwasser. Deze slang kan na verloop van tijd verstopt raken of stuk raken. Bij een vrijstaande vaatwasser is de slang erg gemakkelijk te vervangen, maar bij een inbouw vaatwasser is het een stuk lastiger, omdat dan de gehele afwasmachine van de kant moet. De slang zelf kost haast niets en mocht deze kapot gaan is het zeker aan te raden om deze te vervangen in plaats van een nieuwe te kopen.

Bestekbak
Een van de makkelijkste onderdelen van een vaatwasser om te vervangen, is toch wel de bestekbak. Deze staat namelijk in de vaatwasser, dus als u de deur open doet kunt u deze direct vervangen. Er zijn genoeg universele bestekbakken verkrijgbaar, dus mocht uw bak kapot gaan, is de aankoop van een nieuwe bestekbak erg gemakkkelijk!

Deurgreep
De deurgreep gebruikt u iedere keer bij het opendoen van de vaatwasser. Dit is een onderdeel die erg slijtagegevoelig is en kan hierdoor stuk raken. Er zijn diverse deurgrepen op de markt en de meeste zijn gemakkelijk te vervangen. Het voordeel is dat u er altijd gemakkelijk bij kunt en dat deze vaak met 2 schroefjes vast zit. U moet wel goed kijken of de formaten hetzelfde zijn, anders gaat het wellicht niet passen.

Circulatiepomp
Een circulatiepomp (ofwel spoelpomp of omwalspomp) zorgt ervoor dat het water wat in de kuip aanwezig is naar de sproeiers onder en boven stuurt. Dit is een best duur onderdeel van een afwasmachine waarbij u moet rekenen tussen de 100 en 200 euro. Als deze pomp kapot gaat is het zeker aan te raden om een monteur te bellen of om direct een nieuwe afwasmachine te kopen als het model al wat ouder is.

Filters
In een vaatwasser zitten diverse filters. Zo beschikt een standaard afwasmachine over een mobiele filter, een vaste filter en een microfilter. Elke filter zit op een andere plek in de vaatwasser, dus belangrijk is om even te kijken waar de filter zich bevind en of u er zelf gemakkelijk bij kunt komen. De kosten van een filter valt alles mee. Voor nog geen 50 euro heeft u een nieuwe filter die meestal eenvoudig te plaatsen zijn.

Vaatwasser Koopgids

In onze koopgids geven we extra informatie over vaatwassers. Zo geven we u tips bij het kopen van een vaatwasser, bieden uitgebreide specificaties met uitleg en geven u advies als de vaatwasser kapot is. Bekijk alle tips en trucs online en zie welke onderdelen er allemaal in de vaatwasser zitten. Heeft u zelf leuke toevoegingen, laat het ons dat weten!