Vaatwasser Aansluiten:

Een Vaatwasser Aansluiten is gemakkelijk als u dit doet in een bestaande situatie. Maar als u een Vaatwasser gaat Aansluiten op een locatie waar nog nooit een Vaatwasser heeft gestaan dan kan dat nog best lastig zijn! Aansluit Tips.


1
2
3
4
5
Bouwmarkt:

Inventariseer voor het aansluiten van de Vaatwasser wat  u nodig heeft. U kunt vrijwel alles halen bij de bouwmarkt. Afvoer, Leidingen, Sifon en Lijm! U wilt tijdens de Vaatwasser Aansluiten maar 1x naar de Bouwmarkt rijden toch?

Vaatwasser Aansluiten

U heeft een Vaatwasser gekocht en u wilt dat grote pakket zo snel mogelijk uit de huiskamer hebben en de vuile borden in de vaatwasser. Het eerste wat u moet doen is de Vaatwasser helemaal uitpakken maar dan, dan moet u de Vaatwasser Aansluiten.

Uiteraard zijn deze instructies globaal zodat ze op de meeste modellen van toepassing zijn. Maar om er zeker van te zijn dat u tijdens de installatie een paar essentiële zaken niet overslaat volgt u onderstaande instructies stap voor stap.

  • Boor de juiste gaten in de keukenkastjes naast de locatie waar de vaatwasser moet komen als de aansluitingen niet in de nis zitten van de vaatwasser zelf maar in een ruimte daarnaast. Er moeten 2 gaten komen van minimaal 75 mm. Een bovenaan en een gat onderaan de zijkant dicht tegen de muur aan.
  • Zorg dat de afvoerslang van de Vaatwasser goed vast zit en verbindt hem vervolgens met de waterafvoer waar u hem vast zet met een speciale klem of rubber. In sommige gevallen kunt u de slang prima in de afvoer stoppen zonder deze vast te zetten maar voor de zekerheid raden we het vastzetten van de slang wel aan. Stop de slang minimaal 10 tot 15 cm in de afvoer maar als u genoeg ruimte hebt niet tot het einde. Want als het water dan niet snel genoeg kan weglopen komt het terug en loopt het uit de afvoer. Als de waterafvoer nog niet aanwezig is dan kunt u deze gemakkelijk maken bij de afvoer van de waterbak in uw aanrecht. U koopt dan in de bouwmarkt een Y-splitsing met knelkoppeling, lijm en een sifon.
  • Sluit nu de waterslang aan. De waterslang wordt aangesloten op de waterleiding. U vindt deze bij de warm en koud water kleppen. Draai hem goed vast met een moersleutel. Als u een waterstop heeft monteert u deze eerst op de waterslang en vervolgens sluit u de slang met waterstop aan op de waterleiding. De meeste slangen hebben tegenwoordig een vaste waterstop.
  • Sluit de stroom aan. Bij voorkeur sluit u de stroom aan op een contact boven de grond en niet in de buurt van de water afvoer en de water toevoer. Dit om contact met water te vermeiden.
  • Probeer al het bovenstaande te doen zolang de vaatwasser nog uit de nis staat. Vaak zijn de leidingen lang genoeg. Als u de vaatwasser naar binnen (in de nis) gaat schuiven van stelt u de stelvoetjes zodat de vaatwasser stevig en waterpas staat.
  • Zorg dat er tijdens het naar achteren schuiven van de Vaatwasser geen knikken en bochten in de slangen komen.
  • Tenslotte controleert u tijdens en na de eerste afwasbeurt of alles nog droog is en er geen water meer in de machine zelf staat. Als dit goed is gegaan dan heeft u de vaatwasser goed aangesloten! Gefeliciteerd!


Een Vaatwasser Aansluiten duurt meestal tussen de 10 en 90 minuten. Dit is een beetje afhankelijk van het al dan niet aanwezig zijn van een waterafvoer, waterleiding en gaten in de kast. Neem vooral de tijd en doe het rustig en nauwkeurig. De kans op fouten is dan kleiner en als u eenmaal een vaatwasser goed heeft aangesloten dan kunt u deze leidingen en gaten weer gebruiken voor de volgende vaatwasser. Nog tips of vragen, stel ze op Vaatwasservergelijk.nl. Wij zijn goed in vaatwassers en het aansluiten van vaatwassers!

Vaatwasser Koopgids

In onze koopgids geven we extra informatie over vaatwassers. Zo geven we u tips bij het kopen van een vaatwasser, bieden uitgebreide specificaties met uitleg en geven u advies als de vaatwasser kapot is. Bekijk alle tips en trucs online en zie welke onderdelen er allemaal in de vaatwasser zitten. Heeft u zelf leuke toevoegingen, laat het ons dat weten!